Een groepering die strijdt voor meer democratie in Bahrein, heeft Bernie Ecclestone opgeroepen om de Grand Prix niet voor later dit jaar in te roosteren. De race stond oorspronkelijk gepland als seizoensopener, maar door de onrust in het land ging dat niet door.

In een open brief via Facebook schrijven de activisten aan Ecclestone:

We richten het woord publiekelijk aan u met betrekking tot de organisatie van de Grand Prix van Bahrein. Wij, de bevolking van Bahrein en mensenrechtensupporters van over de hele wereld, vragen u om de onmogelijke opdracht om een mooi sportevenement te organiseren in een land dat in de noodtoestand verkeert, bevolkt door militairen en tanks, terwijl de bevolking de mond gesnoerd, vermoord of gemarteld wordt, te heroverwegen. Om nog maar te zwijgen over de klimatologische uitdagingen of het feit dat de wereld een evenement houden in een land waar de bevolking onderdrukt wordt niet zal accepteren

Wij zouden u hartelijk dankbaar zijn voor uw steun en wensen dat de Grand Prix spoedig terugkeert in Bahrein, in een vrije en democratische sfeer waaraan u, meneer Ecclestone, heeft bijgedragen, zo schreven de activisten verenigd in de zogeheten “Youth of the 14 February Revolution”.

De F1-teams hadden al aangegeven, per se niet in Bahrein te willen rijden omwille van de situatie. Ze wachten het antwoord af van de FIA en Ecclestone over de toekomstige plannen voor Bahrein.