Eerder hadden wij jullie bericht dat een partij, de F1-rechten willen overnemen van CVC. Mediatycoon Rupert Murdoch zou samen met de Mexicaanse miljardair Carlos Slim en één actieve F1-fabrikant [Ferrari wordt hier genoemd] een consortium wil vormen om de sport over te nemen.

Bernie Ecclestone reageerde ontkennend op het nieuws, maar later zinspeelde hij erop de sport de rug toekeren als de rechten van de Formule 1 worden verkocht.

Ik ben oud genoeg om met pensioen te gaan, dus ik hoef geen baan te zoeken. Ik moet er zeker van zijn dat de mensen [de uiteindelijk (nieuwe) eigenaar van de Formule 1], de mensen zijn met wie ik graag wil werken en of zij met mij willen werken, zo zou Ecclestone hebben gereageerd.

Toch zegt Jackie Stewart in de krant “The Telegraph” dat Bernie zal aanblijven. Dit omdat het overlevingsinstinct van de FOM-baas de boventoon zal voeren, zo gelooft de Schotse 3-voudige wereldkampioen.

Bernie en Rupert kennen elkaar al jaren. Ze zullen er vast wel uitkomen, want iets wat niet stuk is hoef je niet te repareren. Ik denk dat Bernie kan overleven. Hij zal vechten voor zijn F1, want dat is zijn leven. En ja, Bernie heeft meermaals gezegd dat men hem zal moeten wegdragen in een doodskist, vooraleer hij zal stoppen als FOM-baas. Er zal een tijd komen dat hij er niet meer is. Maar terwijl hij gezond is, waarom niet? Waarom zou hij opstappen als CVC haar meerderheidsbelang verkoopt?, aldus Sir Jackie Stewart.