Actievoerders van Greenpeace hingen vlak boven het podium tijdens de inhuldiging van Vettel, Alonso en Hamilton met borden met de tekst: Congratulations. Now help us savethearctic.org. Iets wat op boegeroep van de aanwezige toeschouwers kon rekenen.

De regiekamer had zondag de strenge instructies om de actie van Greenpeace niet in beeld te brengen. Wat is er aan de hand? Ik hoor gejuich en boegeroep tegelijk uit het publiek komen., zo vroeg Sebastian Vettel op het podium aan interviewer David Coulthard. Maar de Schot negeerde de vraag en op de tv-beelden was niet te zien wat er rond het podium gebeurde.

Greenpeace protesteert tegen het plan van Shell om naar olie te gaan boren op de Noordpool. Campagneleider Sanne van Keulen van Greenpeace: Het is ons niet te doen om de sport. Het gaat ons om de gewetenloze sponsor Shell die vastberaden is om dit kwetsbare natuurgebied op het spel te zetten. aldus een statement op de website van Greenpeace.

Ondergetekende heeft niet zoveel op met ‘de wijsvinger van Greenpeace’, maar vindt het gebeuren afkeurenswaardig! Nog los van het feit dat ook Greenpeace het handje ervan heeft, om de waarheid te verdraaien –zie Brent Spar, Later onderzoek door het Noorse onderzoeksbureau Det Norske Veritas toonde aan dat Greenpeace met een factor 1000 had overdreven, waarschijnlijk bewust-.

Bovendien straalde de actie sowieso op de sport en overige sponsors af, gelijk aan de specifiek op de F1 gerichte protesten in Bahrein. Andere actievoerders hingen onder meer een groot spandoek boven de hoofdtribune van het circuit met de tekst Arctic oil? Shell no!.

Dan vraag ik mij af of men bij Greenpeace nog nooit gehoord heeft van Facebook? Foto’s van de onverlaten kun je hier bekijken.