Bandenfabrikant Michelin, voor het laatste in de Formule 1 actief in 2006, staat open voor een terugkeer als bandenleverancier in de koningsklasse.

Pascal Couasnon, verantwoordelijk voor de sportprogramma’s van Michelin, heeft aan de Franse krant Le Figaro verteld dat Michelin contact heeft gelegd met de FIA [lees Jean Todt, FR] om aan te geven dat het ‘bereid‘ is terug te keren in de Formule 1.

Pirelli heeft nog altijd geen contract met de FIA voor het nieuwe seizoen, terwijl de meeste overenkomsten met de teams al wel zijn getekend.

En daarbij heeft ook Formule 1-Supremo Bernie Ecclestone toegegeven, dat er inderdaad ruimte is voor een tweede fabrikant, dan wel dat Pirelli kan worden vervangen door het Franse rubber!

Pirelli’s Paul Hembery liet in een reactie weten dat hij het niet waarschijnlijk acht dat er een bandenoorlog ontstaat. In de eerste plaats omdat dat volgens het reglement niet is toegestaan, en in de tweede plaats omdat de teams dat volgens hem niet willen.

Daarbij vergeet de Brit in Italiaanse dienst dat de FIA inderdaad reglementair een bandenoorlog had verboden, maar dat dat per dispuut kan worden teruggedraaid!

Hembery negeert dat gegeven en zou de terugkeer van Michelin niet toejuichen. Als ze dat zo graag willen, waarom zeiden ze dat vorig jaar in september niet? Als je je in september meldt en in januari voor het eerst rijdt, dat is belachelijk. Dat had een jaar eerder gemoeten. Nu liggen alle contracten klaar en hopelijk worden die gerespecteerd., zei hij in de Daily Telegraph.