Een gebrek aan bescheidenheid heeft ervoor gezorgd dat Michael Schumacher zichzelf ten doel heeft gesteld om dit jaar direct de titel te willen winnen. Een doel wat totaal niet realistisch was. Althans, dat stelt Alain Prost.

De viervoudig wereldkampioen uit Frankrijk denkt dat Schumacher het zichzelf veel eenvoudiger had kunnen maken als hij gewoon gezegd had Mercedes, Nico Rosberg en zijn vriend Ross Brawn te willen helpen in hun jacht op succes.

Dan zou hij het zichzelf inderdaad een stuk makkelijker hebben gemaakt, zegt Prost in het Franse L’Equipe. Hij zal zichzelf wat overschat hebben want kampioen worden was gewoon niet realistisch.

Ik denk dat hij gewoonweg te oud is. Men zegt dat de banden een probleem zijn, maar dat geloof ik niet. Want Michael’s kracht is juist altijd geweest dat hij zichzelf aan alle omstandigheden aan kan passen.

Het is gewoon niet mogelijk om na drie jaar zomaar op het hoogste nivo terug te keren, denkt de man die zelf na een jaar afwezigheid in 1993 zijn laatste titel pakte. Op die leeftijd gaat het fysiek ook meespelen.