Viervoudig wereldkampioen Alain Prost vind dat Ferrari in haar keuze, over het wel of niet verlengen van Kimi Räikkönens contract voor 2017, ook de chemie tussen de coureurs in gedachte moet houden.

Voor de zoveelste keer is de toekomst van Raikkonen bij Ferrari onzeker doordat het contract van de Fin aan het einde van dit seizoen afloopt. De wereldkampioen van 2007 kende een redelijke start van het seizoen, maar de Fin blijft achter bij teamgenoot Sebastian Vettel.

Alain Prost waarschuwde tijdens de FIA Sport Conference dat de Italianen dat een jongere coureur mogelijk wel sneller zal zijn dan Raikkonen, maar dat Kimi en Sebastian momenteel prima samenwerken.

Er zijn allicht één of twee coureurs op de markt die best goed zouden zijn voor Ferrari, misschien wel iets sneller. Maar je moet ook rekening houden met de druk bij Ferrari. Je ziet soms coureurs heel goed presteren bij een middenmoter, maar wanneer ze volgens overstappen naar een topteam is het een heel ander verhaal, zo vertelde Prost.

Een duidelijke hint naar een van de namen die wordt genoemd als mogelijke opvolger van Raikkonen, Sergio Perez. De Mexicaan maakte in het verleden al de overstap naar een topteam, maar vond zich na een jaar weer in de auto van een subtopper.

Het positieve voor Raikkonen is, is dat hij een heel goede band met Vettel heeft. Daarnaast heb je een duidelijke nummer één en een nummer twee binnen het team. Niet op papier, maar wel in de realiteit.

Ik kan Ferrari echter geen ongelijk geven. Ik weet zeker dat ze de juiste beslissing zullen gaan nemen., zo besloot de Fransman die van 1990 tot 1992 voor de oudste team van de grid reed.

In 1990 kwam Alain Prost dicht bij de titel voor coureurs, maar na een startcrash met rivaal Ayrton Senna –die later toegaf intentioneel op de Fransman te zijn ingereden– op Suzuka ging de wereldtitel naar de Braziliaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!