Naast het circuit van Zandvoort heeft ook het TT-circuit van Assen interesse in de Formule 1. Het circuit van Assen zou dolgraag een Grand-Prix van Nederland Formule 1 willen organiseren.

TT-voorzitter Arjan Bos in de persconferentie voor de TT van Assen: Ik zeg als een Formule 1 Grand-prix van Nederland mogelijk is en er genoeg geld is om die te organiseren, dan zijn we daar als circuit in geïnteresseerd. Daarvoor kunnen we overigens nog wel wat jaren wachten.

Het circuit in zijn huidige vorm is niet geschikt voor de Formule 1. Het is te smal. Er moet dan dus nog wel meer aan het circuit veranderen.

De Grand-Prix van Nederland werd in 1985 voor het laatst gereden, destijds werd de race gewonnen door Niki Lauda. Inmiddels is er vanuit de politiek interesse voor een nieuwe Grand-Prix. In de gemeenteraad in Zandvoort is een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van de Formule 1. Daarnaast wil VVD-kamerlid Rudger Heerma dat minister Schippers van Sport zich gaat inspannen voor een Grand-Prix van Nederland.

Overigens liet Bernie Ecclestone gisteren weten dat de Formule 1 verder zal groeien buiten Europa. De Formule 1-tycoon verwacht dat er meer Grand-Prix buiten Europa komen en minder in Europa. Het is daarom nog maar de vraag of Nederland überhaupt kans maakt op een Grand-Prix.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter