De FIA publiceerde eerder deze week een voorlopige versie van de F1-kalender voor 2015. Daarin is ook de Grand Prix van Korea opgenomen, wat de organisatoren van de race ronduit heeft verrast!

Althans, zo zei een anoniem gebleven official zijn eigen bewoordingen tegenover persbureau AFP.

De FIA zou de race hebben aangekondigd, terwijl de Koreanen eerder al duidelijk hadden gemaakt dat zij volgend jaar niet in staat zijn om een race te organiseren. De race staat gepland voor 3 mei, een week voor de Spaanse Grand Prix, hetzij onder voorbehoud zoals we ook eerder melding van maakten.

Maar in de paddock wordt gefluisterd dat Zuid-Korea gebruikt wordt om de eigen regelgeving te omzeilen. Vanaf volgend jaar mogen de heren coureurs en hun teams maar vier motoren per seizoen gebruiken. Dat bleek dit jaar onder andere Sebastian Vettel en Daniil Kvyat al niet haalbaar.

In de regels staat echter dat daar een vijfde motor bijkomt als de kalender meer dan twintig races telt. Door Korea onder voorbehoud toe te voegen komt het aantal voor 2015 op 21 Grands Prix.

Kennelijk is dat een politieke oplossing c.q. truc om de Formule 1-teams toch met vijf motoren te laten rijden in 2015.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!