Marussia Racing kende een slecht einde van de tweede wintertest in Barcelona. Het team reed nog steeds rond in de Virgin Racing MVR-02 uit 2011, maar kon op vrijdag geen meter rijden door een probleem met de ophanging rechtsachter.

De eerste test in Jerez ging al aan het team voorbij, omdat zij meer tijd nodig hadden om hun auto voor 2012 te ontwikkelen. De sessie in Barcelona stond vervolgens vooral in het teken om debutant Charles Pic wat kilometers te laten rijden. De Fransman kwam op de eerste twee dagen in actie, waarna Timo Glock op donderdag mocht rijden.

Het was de bedoeling dat Pic op de laatste dag weer achter het stuur zou plaatsnemen, maar problemen met de ophanging gooiden roet in het eten. Er was onvoldoende tijd voor het team om het probleem te testen op de thuisbasis in Engeland, voor ze de wagen de baan weer op konden sturen.

Het is erg vervelend dat de auto na drie positieve dagen een probleem ondervond op de laatste testdag. Desondanks mogen we niet ontevreden zijn, want we hebben 1500 kilometer kunnen rijden zonder al te veel problemen. Afgezien van het feit dat we graag hadden gezien dat Charles [Pic] meer kilometers had kunnen maken, hebben we onze doelen om bij te dragen aan de ontwikkeling [van de 2012 auto] behaald. We zullen onze focus nu verleggen naar de auto voor 2012. We kijken allemaal erg uit naar het debuut van die auto volgende week., liet teambaas John Booth weten.