Een ernstig probleem zorgde ervoor dat het team de tweede wintertest vrijwel geheel moest laten schieten. Dankzij de tomeloze inzet van het team zijn de problemen op tijd verholpen. Het bleek dat het probleem lag bij het achterste ophangpunt van de bovenste wishbone [op de foto het punt naast de C van Clear].

Bij de eerste test in Jerez was er nog geen sprake van een mogelijk issue. Pas toen het team in Barcelona aantrad met een gloednieuw chassis, de E20-02, kwam het probleem aan het licht.

Romain Grosjean verliet de pits voor zijn eerste run van de dag. Toen hij het rempedaal aanraakte voor de eerste bocht van zijn snelle ronde, voelde hij dat er iets mis was. Hij vertelde via de radio dat hij zijn run afbrak en toog direct richting terug naar de garagebox.

Chassis 02 werd voor het eerst gebruikt, dus dacht men in eerste instantie aan een mogelijke fabricagefout aan dat chassis. Er werd besloten dat chassis 01, dat in Jerez met succes was gebruikt, zou worden gebruikt in Barcelona. Vooraf voerde het thuisbasis te Enstone een onderzoeksprogramma uit om zeker te zijn dat er geen risico voor herhaling was.

Jammer genoeg bleek uit onderzoek dat hetzelfde probleem opnieuw de kop op kon steken. Met grote tegenzin werd daarom de test afgebroken en de nodige veranderingen aan beide chassis’ uitgevoerd.

Het zijn een paar intense dagen geweest, maar ik moet zeggen dat iedereen zijn taken op fantastische wijze heeft volbracht, aldus technisch directeur James Allison.

Op de eerste dag na de terugkeer bij de fabriek heb ik het voltallige Enstone-personeel toegesproken en duidelijk uitgelegd wat er was gebeurd. Iedereen begreep dat het een onfortuinlijke situatie was, maar dat we het wel onder controle hadden. We ontwierpen en maakten de nieuwe onderdelen en pasten deze toe op het chassis. De nodige tests hebben we naar tevredenheid afgerond en daarna kon het chassis op weg naar Spanje

Vier dagen testen missen is niet ideaal. Op dit punt in het jaar hebben we kilometers nodig, net als elk ander team. Voor het team is het daarom prettig dat de E20 op tijd gerepareerd is voor de derde en laatste serie testdagen, aldus de, nu opgeluchte, technisch directeur.