De getrapte neuzen in de Formule 1 voor komend seizoen zullen in 2013 waarschijnlijk weer verdwenen zijn. De Formule 1 hoopt de auto’s voor 2013 te behoeden voor deze ‘lelijke’ ontwikkeling.

De neuzen van sommige bolides zien er zo uit omdat de FIA besloot dat de punten van de neus lager moesten worden omtrent veiligheidsredenen. Maar deze oplossing die door veel teams is gekozen wordt door bekende namen in en rondom de Formule 1 als afschuwelijk bevonden. Zo noemt Paul Hembrey van Pirelli de bolides voor 2012 spuuglelijk en ook Sebastian Vettel vindt dat de auto’s er niet mooi uitzien. De tweevoudig wereldkampioen verwacht wel dat we de getrapte neuzen niet meer terug zullen zien in 2013.

Oud Formule 1 coureur Christian Danner noemt de nieuwe bolides afgrijselijk, maar verwacht wel dat daar in 2013 verandering in komt. Ik denk dat dat probleem volgend jaar opgelost zal zijn aldus Danner. Ook Nick Heidfeld verwacht dat de FIA voor volgend jaar de regels zal veranderen waardoor de getrapte neuzen verleden tijd zullen zijn. Ik ben er zeker van dat de FIA volgend jaar verandering zal doorvoeren waardoor er niet zo’n grote bult te zien zal zijn. De Duitser die vorig seizoen nog elf races reed voor Lotus Renault nuanceert zijn uitspraak wel een beetje: Aan de andere kant waren er een paar jaar geleden ook verandering aan de voor- en achtervleugel en dat zag er helemaal niet zo slecht uit toen we er eenmaal aan gewend waren. Maar toch heb je liever iets dat er mooier uitziet.