Na 3 weken “droogte” is het komend weekend eindelijk weer zover. Dit keer reizen de heren coureurs af naar het Chinese Shanghai voor ronde 3 van het WK Formule 1 2013. Voor de 10e keer in successie zal het, in het Jiading-district gelegen, Shanghai International Circuit gastheer zijn, en daar ben ik alvast blij mee. Na Tilke’s Maleisië is dit voor mij de 2e van 3 Tilke drome’s waar ik vrolijk van word. (nr 3 is Istanbul Park … red.) Maar goed … dat is niet zo interressant. Wat wel interressant is, is wie gaat er, na de verassende zege van Finlands trots in Australië en de “gestolen” zege van de held van onze oosterburen in Maleisië, dit keer met de zege aan de haal? Is het Webber die wraak neemt , of herhaald Rosberg z’n kunststukje van vorig jaar? Zondagochtend om ca 10.30 uur weten we het, tot dan moeten we het doen met speculaties gebaseerd op VT’s en Q. En helaas … dat wordt weer nachtwerk, dus zet de wekkers maar vast.

Laten we beginnen met wat feitjes. De eerste race werd hier in 2004 verreden en gewonnen door Rubens Barrichello in de Ferrari F2004. Teamgenoot Michael Schumacher zette datzelfde jaar het ronderecord neer op 1m32s238 en dit staat nog steeds. Het circuit heeft de vorm van het Chinese karakter “Shang”, de eerste lettergreep van Shanghai, wat zoveel betekend als “Boven” (Shang-hai betekend boven zee … red) en telt 16 bochten waarvan 9 stuks rechtsaf zijn. Tevens huisvest de 5.451 km lange baan het langste rechte stuk op de kalender waar gelijk de DRS-zone zich zal bevinden. Het circuit had ooit de capaciteit om 300.000 bezoekers te ontvangen, maar heeft dit aantal echter nooit bereikt. Topjaar was 2005 met 270.000 bezoekers, maar sindsdien is men al blij met 160.000 fans waardoor de capaciteit teruggebracht is naar 200.000. Zo zijn de tribunes bij bochten 12 en 13 al jarenlang niets anders meer dan levensgrote reclameborden. Totale oppervlakte van dit racecomplex beslaat 5.3 km² aan voorheen waardeloos moerasland, wat tegelijk de in die tijd exorbitant hoge kosten van $450 miljoen verklaart. Tot zover de feitjes.

Wat kunnen we verwachten dit weekeinde? De geschiedenis leert ons dat Ferrari en McLaren de te kloppen teams zijn waar het de Chinese GP betreft. Beide teams behaalden hier al 3 zeges en vele podiumplaatsen. Van McLaren verwacht ik deze editie alleen niet zo heel erg veel. Zij hebben duidelijk ‘n probleem met hun bolide en dankzij de testrestricties is het nog maar de vraag of ze het lek nu al boven hebben. Ferrari daarentegen is zéér goed begonnen aan het seizoen en had de voorlaatste race zeker op het podium gestaan, zij het niet dat Alonso en z’n crew ‘n zeldzaam foutje maakte. Ik verwacht echter niet dat zij dit weekeinde weer zo zullen falen, wat hem voor mij een van de favorieten maakt om deze GP te winnen. Teamgenoot Massa lijkt ook weer over het heilige vuur te beschikken, dus ook hem vlak ik niet op voorhand uit. Al moet ik daar wel aan toe voegen dat er nog altijd de twijfel heerst of hij wel mag winnen.

Ook de beide Red Bull coureurs behoren uiteraard tot de favorieten voor de zege. Normaliter zou ik alleen Vettel aanmerken als kandidaat voor de hoogste trede van het ereschavot, maar de eerzuchtige Aussie is natuurlijk wel op wraak belust. En we hebben ‘n aantal jaar terug op Silverstone allemaal kunnen kunnen zien waar een getergde Webber toe in staat is. Daarbij zou het zomaar op ‘n anti-climax uit kunnen lopen indien Seb besluit z’n luizenstreek van 3 weken geleden goed te maken. Hoe dan ook …. de snelheid is er nog steeds bij de Red Bull’s, al zou het gebrek aan topsnelheid ze hier nog weleens op kunnen breken. Met de 2 rechte stukken, waarvan één megalang, en het gebrek aan echte hogesnelheidsbochten is Shanghai Int. nu niet echt het typische Red Bull circuit te noemen, maar toch … ook zij hebben hier al eerder gezegevierd.

Naast de twee Bull’s en Ferrari’s verwacht ik ook wel wat van Lotus en Mercedes. Hen zie ik als gevaarlijkste outsiders. Van Lotus heb ik hoge verwachtingen omdat zij de enigen lijken te zijn die de Pirelli’s onder controle hebben. In voorgaande editie hebben we bij datzelfde Lotus nog kunnen zien dat bandenmanagement uiterst belangrijk is. Kimi reed lange tijd op P2 maar kelderde zomaar naar P12 in ‘n tijdsbestek van 2 rondjes. De snelheid is er in ieder geval ook, dus …. zij zouden wel eens kunnen verassen door zege 2 van het seizoen binnen te angelen. Mercedes heeft vorig jaar, in de vorm van Nico Rosberg, al laten zien hier goed uit de voeten te kunnen en ook Lewis Hamilton weet wat er moet gebeuren om hier te zegevieren. In 2007 vergooide hij als rooky hier nog z’n titel, maar de Brit is tot nu toe de enige die hier meermaals gewonnen heeft. (2008 & 2011 … red)

Voor de rest heb ik alleen nog hoop. Hoop dat het weer een rol zal spelen, al ziet dat er volgens weeronline niet naar uit. Hoop dat Hulkie eindelijk eens gaat schitteren, Pastor nu wel z’n hoofd ‘n keertje koel houd en McLaren stiekem toch het lek boven heeft. Ook hoop ik dat Giedo nu wel de gehele race zonder problemen ‘n goede pace kan rijden en z’n teammaatje Pic en tenminste één, maar het liefst alletwee de Marussia’s klop kan geven. Maar het meeste hoop ik nog op ‘n mooie, spannende en enerverende race met enige controverse. Hopen jullie mee?

Prettige race en tot op het beste forum van Nederland en Vlaanderen !!!

12-04-2013
04:00-05:30 VT1
08:00-09:30 VT2

13-04-2013
05:00-06:00 VT3
08:00-09:00 Qualy

14-04-2013
09:00 Race

Leave a Reply

Your email address will not be published.