Grotere kaart weergeven

12 okt 2012
03.00-04.30 Eerste vrije training
07.00-08.30 Tweede vrije training

13 okt 2012
04.00-05.00 Derde vrije training
07.00-08.00 Kwalificatie

14 okt 2012
08.00 Race

Voor de 16de race van 2012 hoeven de teams maar een relatief korte oversteek te maken. Ze gaan vanuit Suzuka over de Japanse zee naar het Zuid-Koreaanse havenstadje Mokpo. Vanuit daar trekken de raceteams naar het zuid/oosten om vervolgens op een hele bijzondere plek aan te komen. Gelegen in het midden van helemaal niks, lekker ver weg van alle fans, op de meest rustige plek in heel Zuid-Korea vinden we de trots van het land ‘The Korean International Circuit’.

Als we de ligging even buiten beschouwing laten is het wel een mooi circuit en zeker één van Tilke’s betere ontwerpen. Het is een interessante mix van lange rechten stukken, snelle bochten en een langzamer technisch gedeelte. Er is volop gelegenheid voor legendarische inhaalacties, spannende gevechten en genadeloze klopjachten. Hoewel de eerste race in 2010 enorm in het water viel, bracht de tweede race in 2011 wel een groot spektakel. De baan bleek uitermate geschikt voor Formule 1 racen. Met als klein puntje van kritiek de ‘pit-exit des doods’, deze lanceert de auto’s rechtstreeks in de remzone van een lang recht stuk. Toch weer origineel bedacht van Ecclestone’s huisarchitect…

Er word overigens betreurenswaardig weinig gereden op dit circuit. Hierdoor is de baan enorm stoffig, bijzonder vies en is er erg heel weinig grip. Dat laatste gegeven heeft Pirelli proberen op te vangen door de super zachte band mee te nemen naar Korea. Het rubber zal een paar rondjes extra grip leveren, maar daarna zal de slijtage spoedig en zonder genade intreden. Dit type asfalt is erg zwaar voor de banden, evenals de vele snelle bochten, dus het managen van de banden zal mogelijk een hoofdrol gaan spelen dit weekend.

Maar wie wil het eigenlijk over stoffige banen en bandenslijtage hebben als we zo’n spannende strijd hebben om het kampioenschap. Met nog vijf races voor de boeg en nog maximaal 125 punten te verdienen, naderen we de climax van het seizoen. Nog vier rijders maken een reële kans op de titel en laat dat nou net vier hongerige wereldkampioenen zijn die bereidt zijn tot het uiterste te gaan om de race te winnen.

Veel plezier met de Grote Prijs van Korea!

Klik hier voor de voorbeschouwing op het forum!