Grotere kaart weergeven

20 jul 2012
10:00-11:30 Eerste vrije training
14:00-15:30 Tweede vrije training

21 jul 2012
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

22 jul 2012
14:00 Race

Na een spannende race op het legendarische circuit van Silverstone, gaan we ons opmaken voor de 10de race van het seizoen. Het Formule 1 circus vertrekt naar de deelstaat Baden-Württemberg voor de grote prijs van Duitsland, ditmaal gehouden op de Hockenheimring.

Ook dit is een circuit met een rijke historie en het werd ruim 80 jaar geleden aangelegd als testbaan voor Mercedes. Het circuit is in de loop der jaren een aantal keer gewijzigd en de huidige lay-out is ontworpen door niemand minder dan Hermann Tilke, die er in 2002 zijn eigen draai aan mocht geven.

De oude lay-out was een berucht stuk asfalt van 6,789 km met voornamelijk lange rechte stukken en chicanes. Het was een hogesnelheidscircuit en samen met het circuit van Monza in Italië de snelste van het jaar. Het was een geweldige baan en de races zaten altijd boordevol actie en spektakel. De keerzijde van al deze ongeremde lange rechte stukken was dat als het fout ging het ook echt fout ging. Naast de baan stond een rijtje stevige bomen als toeschouwers opgesteld en een bandenmuur of grindbak was ver te zoeken.

Zo heeft ook tweevoudig wereldkampioen Jim Clark ondervonden, de charismatische Schot was met zijn Lotus 48 snel onderweg toen hij de controle verloor en van de baan af schoot. De bomen langs de weg waren genadeloos en de beste autoracer van de jaren ’60 verongelukte op het rechte stuk van Hockenheim.

De grote Prijs van Duitsland wisselt tegenwoordig elk jaar tussen de Nürburgring en de Hockenheimring. In 2010 was dus de laatste race hier op de Hockenheimring en deze werd gewonnen door Fernando Alonso. Maar het was geen zuivere overwinning, het tegendeel eigenlijk. Een onvervalste teamorder heeft Fernando Alonso de zege gegeven. De Spanjaard lag lange tijd op de tweede plaats achter zijn teamgenoot Felipe Massa, maar laatstgenoemde werd opgedragen om plaats te maken voor Alonso, die er beter voorstond in het kampioenschap.

De beroemde woorden ” Alonso is faster than you” klonken in Massa’s oor en de kleine Braziliaan gehoorzaamde zoals een 2de rijder bij Ferrari betaamt.

Zoals we gewend zijn kan het spoken op de Hockenheimring, onverwachte weersomstandigheden zitten in een klein hoekje. Aankomend weekend kunnen de bezoekers het beste een paraplu mee nemen, het zal hoogstwaarschijnlijk een keer gaan regenen.

Op het forum zijn we alvast begonnen met de voorbeschouwing, praat mee en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.