Voordat de zomerstop begint staat er nog een race op het programma. Komend weekend wordt de Grand Prix van Hongarije verreden op de Hungaroring. Dit circuit staat bekend om de korte rechte stukken en snel opeenvolgende bochten. Een circuit waar de Red Bull Racing auto’s het goed zouden moeten doen. Ook McLaren verwacht veel van dit weekend. Het kampioenschap voor de coureurs is op dit moment erg spannend. Lewis Hamilton staat nog maar 1 puntje achter Sebastian Vettel. Als Hamilton voor Vettel eindigt gaat hij als leider in het wereldkampioenschap de zomervakantie in. Voor Max Verstappen is dit seizoen nog geen groot succes. Met 4 uitvalbeurten in 6 races wist hij in Engeland gelukkig de finish weer eens te halen. Hij werd 4e achter Kimi Raikkonen en voor Sebastian Vettel. Beide Ferrari coureurs kregen problemen met de banden vlak voor het einde van de race. Max Verstappen maakte uit voorzorg een extra pitstop.

Historie op de Hungaroring

 

De Grand Prix van Hongarije stond voor het eerst op de kalender in 1986. Sindsdien wordt de race elk jaar gereden. De wat oudere kijkers kennen deze race natuurlijk als het allereerste podium van Jos Verstappen in 1994, maar dat is niet het enige wat deze race speciaal maakt. Er zijn veel spectaculaire races geweest op dit circuit. In 1997 wist Damon Hill zijn Arrows bijna naar de overwinning te rijden, maar hij kreeg een probleem in en Villeneuve wist hem nog in te halen. De GP van Hongarije kent ook een paar coureurs die hier hun 1e overwinning wisten te behalen. Jenson Button won in 2006 voor Honda de race en McLaren coureur Heikki Kovalainen wist hier in 2008 zijn enige Grand Prix overwinning uit zijn carrière te behalen.

 

In Max zijn debuutseizoen wist hij hier zijn tot dan toe beste resultaat te behalen. In de Toro Rosso reed hij na een spannende race als 4e over de streep. Vorig jaar wist Lewis Hamilton deze race te winnen. Als hij dat dit jaar weer doet staat hij met 6 overwinningen bovenaan. Michael Schumacher heeft hier 4 overwinningen behaald. Van de huidige actieve Formule 1 coureurs heeft er nog niemand 2 of meer keer gewonnen op de Hungaroring.

Bandencompunds per coureur

Voor dit weekend neemt Pirelli de medium, soft en supersoft banden mee. De medium banden zullen we niet vaak te zien krijgen. Elke coureur heeft er 1 setje van beschikbaar. Het team van Haas kiest voor de minste supersofts. Max Verstappen heeft 10 sets supersofts en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo 1 setje minder.

 

Het circuit

Naam: Hungaroring
Locatie: Boedapest, Hongarije
Lengte: 4381 meter
Aantal bochten: 14
Aantal race ronden: 70
Lengte race: 306,630 km.

Weersverwachting

De regenbanden kunnen voor komend weekend ingepakt blijven. Voor de vrijdag wordt er een temperatuur van 25 graden voorspeld met een klein wolkje hier en daar. Op zaterdag en zondag wordt het zonnig met temperaturen die kunnen oplopen tot maar liefst 30 graden.

 

Tijden

Vrijdag 28 juli 2017
10:00 – 11:30 | Eerste vrije training
14:00 – 15:30 | Tweede vrije training

Zaterdag 29 juli 2017
11:00 – 12:00 | Derde vrije training
14:00 – 15:00 | Kwalificatie

Zondag 30 juli 2017
14:00 | Race