Sauber rijdt volgend jaar niet met Honda-motoren. Het Zwitserse team heeft officieel bevestigd dat de eerder aangekondigde samenwerking van de baan is. De nieuwe motorpartner wordt volgens Sauber binnenkort bekend gemaakt.

Teambaas Frédéric Vasseur: Het is jammer dat we de samenwerking met Honda af moeten blazen. Deze beslissing is gemaakt vanwege strategische redenen met de beste intentie voor de toekomst van Sauber in het achterhoofd houdende. We willen Honda bedanken voor hun medewerking en wensen hen veel succes in de toekomst.

De motorendeal van Sauber met Honda werd door de voorgangster van Vasseur, Monisha Kaltenborn, gesloten. Na het vertrek van Kaltenborn bij Sauber kwam de samenwerking al op losse schroeven te staan. De grote is vraag is met wie Sauber nu in zee gaat. We houden je op de hoogte!

Update:

Erg lang heeft Sauber niet hoeven na te denken. Vanmorgen maakte de Zwitserse renstal op zijn eigen site bekend dat er een nieuwe meerjarige deal met Ferrari is gesloten voor 2018. De lange samenwerking met Ferrari zal in 2018 voortgezet worden met de nieuwste Ferrari motoren voor 2018 Dit zou een opening kunnen betekenen voor Ferrari talent Charles Leclerc, die dit jaar in de F2 aan kop gaat. Tevens zou het ook voor Ferrari de weg vrij kunnen maken om Alfa Romeo in de F1 te krijgen in een constructie die lijkt op de samenwerking tussen Red Bull en Tag Heuer


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.