View Larger Map

5 nov 2010
13:00-14:30 Eerste vrije training
17:00-18:30 Tweede vrije training

6 nov 2010
14:00-15:00 Derde vrije training
17:00-18:00 Kwalificatie

7 nov 2010
17:00 Race

LAP RECORD: J P Montoya Williams 1:11.473

Race 18 van het seizoen staat voor de deur, het kampioenschap staat nog helemaal open, we gaan naar Interlagos Brazilie.

Dit circuit is meerdere malen het toneel geweest voor spannende seizoensontknopingen, zo ook vorig jaar waar Jenson Button in zijn Brawn de Titel wist veilig te stellen.

Kamui Kobayashi kende hier een geweldig debuut en had weinig trek om plaats te maken voor mannen met grotere belangen. That guy is crazy, zei Button na de race, half lachend, over de debutant. Die gaan we wel terugzien, Kamui….! Dat laatste klopt, de Japanner is dit seizoen één van de grote smaakmakers, met een onbedwingbare drang naar voren heeft hij mooie inhaalacties laten zien.

Het is ook de race die Webber uiteindelijk op zijn naam wist te schrijven, wat destijds pas zijn tweede overwinning was in zijn carrière. Dat hij dit jaar voor de titel mee zou strijden op hetzelfde circuit hadden weinigen voorspeld.

Samenvatting van de race in 2009!

Dit seizoen is het toch een ander verhaal, Alonso gaat met 11 punten aan de leiding in het kampioenschap na een dramatische race van RedBull in Korea. Er zijn realistisch gezien nog vier serieuze titelkandidaten. Motoren moeten heel blijven, coureurs moeten op de baan blijven, fouten zullen zonder genade worden afgestraft, er staat een hoop op het spel. Gooi daar een onvoorspelbare Japanner tussen, een snelle agressieve Pool, twee Mercedes W01 die niks te verliezen hebben en je hebt alle ingrediënten voor wederom een Braziliaanse kraker!!

Wie kan de druk aan en wie bezwijkt er…?

Praat mee met de fans, op het F1Pits Forum!

By peter