Ross Brawn van Mercedes constateert in 2012 een wisselvallig presteren van zijn team en wil op zoek naar meer continuïteit. Het team kent dit seizoen evenveel hoogtepunten als dieptepunten en dat moet anders volgens de teambaas.

In April wist Mercedes nog de Chinese Grand Prix te winnen, maar daarnaast wist het team slechts twee top drie resultaten te boeken, Monaco en Valencia. Echter werd geen enkele van deze goede resultaten opgevolgd door een ander goed resultaat.

Nico Rosberg won in Shanghai maar worstelde enorm met de Mercedes in Bahrein en eindigde de race op bijna een minuut achterstand. Zijn mooie tweede plek in Monaco werd opgevolgd door een middelmatig optreden in Canada. Zijn teamgenoot Michael Schumacher laat hetzelfde patroon zien met zijn podium in Valencia opgevolgd door een middelmatige zevende plek in Silverstone.

Brawn analyseert dat als het team de koplopers wil uitdagen ze veel constanter moeten gaan presteren.

De grote prijs van Duitsland zal onze tweede thuisrace zijn na Silverstone vorig weekend en we kijken er naar uit om weer vooraan mee te racen voor onze fan’s en onze collega’s van Mercedes-Benz. Omdat we het fabrieksteam van Mercedes zijn zal dit weekend een speciale zijn voor ons team.

Ons presteren is recent nogal wisselvallig geweest, variërend van podium resultaten tot lage punten finishes. We zullen hard moeten werken om ons prestatieniveau te verbeteren op zoek naar meer consistentie. De lay-out van Hockenheim zou de F1 W03 beter moeten passen dan bijvoorbeeld Silverstone met haar hogesnelheidskarakter en we voeren voor de race een aantal verbeteringen door die ons prestatieniveau moet verbeteren.

Het zal erg speciaal zijn om een goed resultaat te boeken in Duitsland, dus we zullen hard werken om exact dat te bereiken, aldus de strijdlustige teambaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *