De Nederlander Robin Frijns proefde vandaag voor het eerst in zijn leven aan de Formule 1, Frijns verzorgde tijdens het World Series by Renault evenement in Moskou een demonstratie in de bolide van Sebastian Vettel van 2 jaar terug. Toch had Frijns in Moskou andere prioriteiten, scoren in de tweede World Series by Renault races waar Frijns momenteel aan de leiding gaat. En dat deed Frijns maar al te goed, in de kwalificatie pakte hij Pole Position waarna hij de eerste race won. Morgenmiddag word de tweede race verreden.

In de race bleef Frijns Mercedes proteg̩ Sam Bird en Force India Рtestcoureur Jules Bianchi voor. Frijns komt steeds meer en meer in de picture van de Formule 1. Zo hadden Red Bull en Caterham begin dit jaar al belangstelling in de 20-jarige Maastrichtenaar. Frijns koos echter niet voor een minder team in de World Series by Renault en een Formule 1 Рtestcontract maar voor een topteam. Deze keuze lijkt zich vooralsnog uit te betalen. De belangstelling voor Frijns is alleen maar toegenomen en juist het toonaangevende Britse blad Autosport vroeg zich deze week in een groot artikel af of de Formule 1 Рteams Frijns niet gemist hadden. Het verwonderde Autosport dat coureurs als Bird en Bianchi wel ondersteund worden door de Formule 1 maar Frijns nog niet.

In de World Series by Renault rijden talenten van McLaren, Ferrari, Red Bull, Lotus, Mercedes, Force India en Caterham. Vooralsnog verslaat Frijns ze vooralsnog allemaal, Frijns is daarin helder:
Mocht ik dit jaar het World Series by Renault Рkampioenschap winnen dan gaat de deur naar de Formule 1 voor me open. Ik heb daarom ook maar ̩̩n doel, het winnen van de World Series. Een demonstratie van Red Bull is leuk maar dit weekend winnen is het doel. Dat ik gisteren niet kon rijden in de Red Bull, vanwege het slechte weer, kwam daarom niet eens zo slecht uit. Het betekent dat ik vandaag maar even reed in de Red Bull F1 Рbolide en niet opnieuw moet omschakelen naar mijn eigen bolide. Maar de Formule 1 is het doel, rijden in een Red Bull is natuurlijk fantastisch.

Onthoud deze man dus, Robin Frijns. Ook volgens Autosport is Frijns momenteel een van de grootste talenten op weg naar de Formule 1, wij van GPPits.net zijn het daar roerend mee eens!

By peter