Het gerenommeerde Britse Autosport meldt op basis van insiders dat de heren coureurs gedurende seizoen hun helmdesign niet meer mogen veranderen.

In een vergadering met de FOM, vertegenwoordigd door Bernie Ecclestone en de Formule 1 teams, zou zijn overeengekomen om coureurs niet langer toegestaan om tijdens het seizoen wijzigingen aan het ontwerp van hun helm aan te brengen.

De maatregel zou het bevorderen van de herkenbaarheid van de coureurs moeten betreffen. Waar men vroeger gedurende hun loopbaan met dezelfde helmdesign reed, is het de laatste tien jaar gemeengoed geworden om regelmatig wijzigingen aan de kleurstelling van het ‘potje’ aan te brengen.

Voor de gemiddelde televisiekijker zou het daardoor een stuk lastiger geworden de coureurs aan hun helm te herkennen.

Maar in dat kader werden vorig jaar ook al de vaste startnummers van de rijders ingevoerd. Hiermee maakt de FIA ook een einde aan specials, zoals de Monaco-helmen van bijvoorbeeld Kimi Räikkönen. Of Narain Karthikeyan die voor zijn eerste thuis-Grand Prix een unieke helm liet maken.

Wat vinden jullie van het regel dat coureurs hun helmen niet meer mogen wijzigen? Doe mee aan de poll. Lid worden van de leukste Formule 1 forum in Nederland en Belgie is gratis!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!