Op de vrijdag ging het ietsje beter voor het team uit Woking, maar McLaren heeft door alle technische problemen zeer veel achterstand opgelopen. Zo vertelde teambaas Eric Boullier.

De testweek in Jerez verliep rampzalig voor McLaren-Honda, na veelvuldige motorproblemen met de nieuwe Honda V6-turbo.

In Barcelona leek er sprake te zijn van duidelijke beterschap, maar een defecte MGU-K zorgde alweer voor vertraging. Het onderdeel zal zelfs pas vandaag (zaterdag) binnen komen, zodat McLaren op de vrijdag louter korte runs kon doen. De achterstand op de andere teams kon daardoor niet worden weggewerkt.

We hebben misschien vijftig procent van ons beoogde programma afgewerkt., gaf de Fransman dan ook toe in Spanje. Als we de helft van onze voorbereiding verliezen, spreekt het voor zich dat we niet in optimale staat aan de start zullen staan in Australië.

Toch was er niet alleen maar kommer en kwel voor McLaren-Honda. Alonso stapte in de MP4-30 in plaats van Jenson Button en reed in totaal 59 ronden met de auto, waarbij hij een anderhalve seconde moest toegeven op de snelste tijd van Daniel Ricciardo in zijn Red Bull RB11.

Vanaf de derde testdag moet het beter gaan. Als een van de weinige teams heeft McLaren nog geen long runs gedaan, want Fernando Alonso doet twijfelen.

Ik ben bang dat de eerste wedstrijd van het seizoen een maand te vroeg komt. Maar we hebben het volledige potentieel van de wagen nog niet aangesproken, dus er valt nog veel te leren over de MP4-30., zo sprak de tweevoudige WK-winnaar bemoedigend.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!