Onze [zeer gewaardeerde] forummer Gerard kwam met een leuke poll op het forum: ‘Wie wordt de rookie van 2013?’

Zoals Gerard het ook schreef : Ik weet het, het is belachelijk vroeg, maar ik ben benieuwd wie jullie denken dat de beste nieuweling van 2013 wordt. Ik denk dat de enige manier om dat te kunnen beoordelen, is om de [rookie-] rijders vergelijken met hun teamgenoot…

Dus niet [alleen] op basis van het aantal behaalde punten, maar de algemene performance.

De rookies van 2013 zijn:

РEsteban Guti̩rrez
– Valtteri Bottas
– Max Chilton
– Giedo vd Garde
– Jules Bianchi

Naar oordeel van uw scribent zou Bottas er best met kop en schouders uit kunnen steken. Pastor Maldonado dekte zich al in, voor het geval zijn resultaten zouden verbleken bij die van het Fins talent.

Gutiérrez zal het naar verwachting zeer moeilijk krijgen tegenover Nico Hülkenberg. De Mexicaanse opvolger van Sergio ‘Checo‘ Perez pakte vorig jaar wel drie overwinningen, doch kan de 21-jarige makkelijk zijn hoofd verliezen als dingen niet goed gaan. Esteban zal zich moeten schikken in de rol van zeer nederige beginneling.

Chilton heeft een groot familiekapitaal achter zich zitten, waarbij het gerucht gaat dat de Russische invloed in het team op korte termijn zal worden gedecimeerd. Oksana Kosachenko, manager van Vitaly Petrov, onthulde dat de Russen alleen nog naamgever en licentiehouder zijn, maar verder niets voor het zeggen hebben.

Nikolai Fomenko, eigenaar van de Russische sportwagenfabrikant en naamgever van de renstal, zou vorig jaar al zijn gestopt met het bezoeken van Grands Prix. Kosachenko: De Russische invloeden bij het team zijn bijna verdwenen.

Geld regeert dus, zo lijkt het. Maar Chilton heeft in Jules Bianchi een geduchte teamgenoot. Aan Bianchi om zijn toegeschreven reputatie waar te maken. De gemiddelde Nederlandse autosport- en/of F1-fan zal in ieder geval geen hoge pet op hebben van “Bijankie“?

Tot slot, de eerste Nederlandse GP-coureur sinds 6 jaar. Giedo van der Garde is de naam.

Een geluk [?] is dat Giedo in Pic een teamgenoot heeft, die weliswaar 1 jaar ervaring heeft, maar met wie ‘GvdG‘ in de GP2 prima mee kon komen of de Fransman zelfs de baas was. Aan de Nederlander om zich te bewijzen.

Meediscussiëren? Meedoen met de poll? Doe als Gerard en vele anderen! Wordt lid van de leukste Nederlandstalige Formule 1-fanforum van Nederland en Belgie. Schrijf je gratis in!

Leave a Reply

Your email address will not be published.