De race in Austin bleek een groot succes. Zowel in de VS als daarbuiten zijn de kritieken lovend.

Natuurlijk werd het spektakel geholpen door de gladde baan, de onbekendheid van de coureurs en een te voorzichtige Pirelli.
Toch kende ook deze Grand Prix een typische rel zoals ze alleen in de Formule 1 gebeuren. Alonso had zich als achtste gekwalificeerd, maar stond daardoor tevens aan de vuile kant van de baan.

‘Geen nood’, dacht men bij Ferrari. Massa staat voor Alonso, dus als we nou eens de zegel van zijn bak verbreken? Dat kostte Felipe wel vijf plaatsen op de grid. Maar daardoor schoof Alonso en een positie op en stond hij aan de schone kant.

Zo gezegd, zo gedaan en het eindresultaat was dat Alonso een wereldstart maakte en op het podium finishte. Gelukkig voor Massa is de F2012 nu meer toegesneden op zijn rijstijl, dus eindigde de Braziliaan heel knap op P4 achter zijn kopman.

Blijft toch de vraag…Wat vinden jullie van de handelswijze van Ferrari? Doe mee met de poll! Ben je nog geen lid? Schrijf je gratis in bij de leukste Nederlandstalige Formule 1-fanforum van Nederland en Belgie en doe mee aan de poll!

Leave a Reply

Your email address will not be published.