De F1 paddock is nog steeds verbijstert over de terugkeer van Max Chilton, de Brit werd door het team donderdag op de strafbank gezet nadat er ‘contractuele issues’ opdoken. Algemeen wordt gesuggereerd dat de betalingen van zijn sponsoren niet meer in orde waren en dat daarom testcoureur en tevens Amerikaans staatsburger Alexander Rossi zijn kans zou krijgen om te rijden dit weekend.

Naar het schijnt werd er de ganse nacht onderhandeld met Chilton en tegen de tijd dat VT1 in volle gang was raakte bekend dat het team aan de FIA had gevraagd om toch Chilton voor het weekend in te schrijven en niet Rossi.

Initieel werd aangenomen dat het geld toch is betaald en dat Marussia daarom nog snel overstag is gegaan maar het team houdt de lippen stijf op elkaar. Toch kan de media aan de woorden van zowel Sport Directeur Graeme Lowdon en Max Chilton zelf afgeleiden dat er iets heel anders speelt en dat de situatie veel complexer is dan dat.

Graeme Lowdon: Ik denk niet dat het netjes zou zijn van mij om commentaar te geven over de contractuele problemen want dat is vertrouwelijke informatie tussen de betrokken partijen, ik kan daar dus niks direct over vertellen. Dit is het resultaat van een verandering in de omstandigheden

Vooral dat laatste zinnetje creëerde veel opgetrokken wenkbrauwen bij de verzamelde media.

Max Chilton:Het zijn een drukke 24 uren geweest en er zijn veel dingen veranderd. Er zijn veel geruchten die gewoon niet waar zijn, geruchten waaraan men meteen zou denken maar er is veel meer aan de hand achter de schermen.

Dat is dus de reden waarom wat gisteren gebeurd is tot stand is gekomen maar dat is nu veranderd en daarom zit ik nu weer in de wagen

Uiteraard ontkent Chilton nu dat het in de eerste plaats over geld ging maar over de reden waarom hij dan nu wel in de auto zit en waarom hij gisteren die vreemde verklaring liet rondsturen waarin hij stelde het zitje vrij te laten zodat het team geld kon verdienen wenst hij geen verklaring op te geven.

Max Chilton: Ik ga nergens commentaar op geven want vanaf het moment dat ik dat doe gaan jullie het schrijven. Maar ik blijf erbij, wat iedereen denkt dat er gebeurd is is niet de echte reden.

Ondertussen hebben de verzamelde media in Spa wel al wat puzzelstukjes kunnen ontrafelen. Blijkbaar zou de grootste aandeelhouder van Marussia, Andrey Cheglakov zich met de situatie zou bemoeid hebben. Chilton zelf geeft uiteindelijk dan toch prijs aan Autosport dat er iets van aan is. Op dat vraag of zijn management contact heeft gehad met de Rus antwoord de Brit kort en bondig.

Max Chilton:Mensen van mijn management team wel ja

Blijkbaar zou de Cheglakov er niet mee zijn opgezet dat een Amerikaan een van zijn bolides zou besturen in een Grand Prix, zeker nu in deze tijden waarin de Verenigde Staten en Rusland lijnrecht tegenover elkaar staan over het conflict in Oekraïne.

Wat dus begon als een discussie over geld eindigde snel in een politiek steekspel.

Bron: Autosport


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!