Het hing al tijden in de lucht en is zojuist dan eindelijk bevestigd door Ferrari, Kimi Raikkonen is volgend jaar te bewonderen in de scharlaken rode bolide. De Fin bleek de afgelopen weken spil in het Silly Season en een vertrek bij Lotus leek dan ook een kwestie van tijd.

Kimi leek lange tijd de voornaamste kandidaat om de vrijgekomen plek van Mark Webber bij Red Bull over te nemen. Uiteindelijk viel de keuze van de Oostenrijkse renstal op Daniel Ricciardo van zusterteam Torro Rosso. Ferrari zag zijn kans schoon en benaderde succesvol de wereldkampioen van 2007. Raikkonen tekent voor 2014 met een optie voor 2015 en keert hiermee terug naar het team dat hij in 2009 verliet.

Wat deze overgang zal betekenen voor Fernando Alonso valt nog te bezien. De afgelopen weken lijkt de relatie tussen hem en het team ernstig bekoeld te zijn. De komst van “The Iceman” lijkt dan ook een signaal dat de Spanjaard niet langer onomstreden de eerste man is binnen het team. Feit is wel dat de Scuderia voor het eerst sinds 1953 (Ascari en Farina) weer twee wereldkampioenen binnen de gelederen heeft.

*Noot: Geschreven door Dennis Zuidam*


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!