Om de F3000 van een gewisse dood te redden heeft men bij de FIA beslist om vanaf de volgende Grand Prix pitstops in te voeren.

Alle teams waren er over eens dat er iets moest gebeuren om deze raceklasse te redden van de dood. In Duitsland waren er nog slechts zestien wagens op de grid terug te vinden. Deze raceklasse ondervind veel concurrentie van de V6-Renault serie en de World Series (met oa Bas Leinders)

Daarom grijpt men terug naar een regel die ook in de Superfund World Series by Nissan al langer toegepast wordt. Ook daar moet men tijdens de hoofdrace een verplichte pitstop maken. Er mogen slechts zes monteurs aan de wagen werken om de banden te verwisselen.

Als de maatregel succes blijkt te hebben zouden er voor volgend seizoen ook tankbeurten aan toegevoegd worden.

Ondertussen is de zoektocht volop bezig om vanaf 2004 opnieuw een volle grid aan de start te krijgen. In dat opzicht zijn er verschilende denkpistes. E�n van hen is dat de teams die nu nog in het Euro F3000 kampioenschap rijden aansluiten bij het Internationale F3000 kampioenschap. Een andere denkpiste is dat ze samensmelten met de Cart series en zo de nieuwe F2 gaan vormen.

Wat dat laatste betreft is het nog wel even afwachten wat er gaat gbeuren met de F3000. Bjorn Wirdheim heeft zich in Hockenheim al kampioen gekroond van deze race klasse voor het seizoen 2003.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter