Dat is de mening van Fernando Alonso, die zei geen voorstander te zijn van de opzettelijk minder duurzame banden voor 2011. De Ferrari-rijder vreest dat het juist de snellere auto’s zullen worden “bestraft”.

Zoals bekend heeft Pirelli gereageerd op verzoeken van de FIA en FOM, om de banden een grotere rol te laten spelen in de Grands Prix. Daarop kwamen de Italianen met een ontwerp dat opzettelijk sneller slijt dan de Bridgestones, die waren vaak in staat die een hele raceafstand te rijden.

In tegenstelling tot teamgenoot Massa die vertrouwen heeft in de Pirelli’s, is Alonso van mening dat de banden extra pitstops zouden kunnen veroorzaken wat ‘onzekerheid’ geeft in de races en met name de topteams belemmert.

Van wat we tot dusver gezien hebben, is dat de slijtage zeer significant is wat betekent dat we veel pitstops zullen krijgen tijdens de races. Ik ben niet enthousiast over, want ik denk dat deze toegenomen onzekerheid niet de sterkste teams bevoordelen, aldus Alonso gisteren tijden een evenement van sponsor Santander in Madrid.

Stel dat er in het voetbal wordt besloten om elk half uur een team een penalty toe te kennen! In dat geval zouden bijvoorbeeld Barcelona of Real Madrid niet springen van vreugde, zo vergeleek Alonso de maatregelen van de FIA en Pirelli.

Wat vinden jullie? Heeft Alonso een punt of is het juist mooi dat de races een stuk minder ‘zeker’ worden, zelfs als het een soort loterij wordt? Discussieer mee op het forum