Pirelli is een test aan het voorbereiden met een harde-compound band. Tijdens de vrije training op Silverstone volgende maand zullen de teams deze nieuwe band tot hun beschikking hebben.

Het lijkt een reactie van de bandenfabrikant op de aanhouden kritiek die de leverancier dit jaar te voorduren krijgt. Diverse rijders en andere F1 prominenten hebben zich negatief uitgelaten over het snelslijtende rubber en ook onder de fan’s is het een heet hangijzer.

Pirelli zit hiermee in een dilemma, de opdracht die Pirelli voor dit jaar had meegekregen was immers duidelijk. Ze moesten voor meer spektakel zorgen met een snel slijtende band. Een afspraak waar Pirelli exact gehoor aan heeft gegeven, zo blijkt uit de onvoorspelbare races en zes verschillende winnaars in een gelijk aantal races.

Toch lijkt Pirelli met deze test toe te geven aan de druk van buitenaf. De harde compound die op vrijdag in Silverstone getest kan worden zal minder snel slijten dan de huidige banden.

Wij vinden het absoluut geweldig als mensen over ons praten, maar we willen niet het middelpunt van het gesprek worden, hoogstens een onderdeel [van het gesprek], zo vertelde Paul Hembrey van Pirelli aan het Duitse Auto Motor und Sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.