Bandenleverancier Pirelli weigert zich onder druk te laten zetten door Ferrari om de zachtste banden mee te nemen naar Silverstone. De Italianen waren de afgelopen races in de positie om Red Bull Racing bij te benen en dankte dat vooral aan de banden. De Italiaanse renstal had in Spanje echter helemaal niets aan de harde compound die Pirelli toen had meegenomen.

Pirelli is niet van plan om gehoor te geven aan de wensen van Ferrari voor zachte banden voor de Britse Grand Prix.

De teams verschillen natuurlijk van mening. We hebben ze om advies gevraagd, maar we willen niet een bepaald team bevoordelen of benadelen. We dienen naar het hele veld te kijken. We hebben twaalf teams en voelen dat we de juiste beslissing voor hen zullen nemen. Onze grootste zorg is dat we geen team tekort willen doen. Sommigen hebben sinds Barcelona het idee dat de harde banden in het voordeel zijn van de auto’s met veel downforce, dus we moeten voorzichtig zijn dat een strategie op basis van de harde compound niet een bepaald team benadeelt, aldus Paul Hembery

Het is zaak na te denken wat de juiste weg voor ons is en wij willen hoe dan ook geen vijf stops. Het liefst hebben we drie stops, maar in Silverstone zullen het er waarschijnlijk vier per coureur zijn, ongeacht de banden die we meenemen. Als het maar geen vijf stops worden, dat is cruciaal voor ons, zo besloot Pirelli’s banden-CEO.