In de Formule 1 is de naam van deze jongeman ‘besmet’ sinds de Singapore-gate, maar in de Formule E vocht Nelson Piquet jr. zich naar de top.

Het was tot en met de laatste ronde spannend wie de eerste Formule E-titel op zou eisen, maar uiteindelijk trok de zoon van drievoudig wereldkampioen Formule 1 Piquet Sr. in het Londense Battersea Park de eindoverwinning naar zich toe.

De voornaamste concurrenten van de NederBraziliaan, zijn moeder Sylvia Tamsma woont in Amsterdam, waren oud-Formule 1 coureurs Sebastien Buemi en Lucas di Grassi.

Buemi leek de titel te pakken met een P5 als finish, maar daar kwam Piquet jr. op P7 over de streep. Daarmee verloor de voormalige lid van Red Bulls talentopleiding zijn kans met één punt verschil.

Nelsinho, zoals hij ook wordt genoemd, reed in 2008 en 2009 in de top van de autosport voor Renault. Hij reed één keer naar het podium en behaalde negentien punten. Ook in 2009 mocht de jongeman rijden voor Renault.

Dit keer haalde hij in geen enkele wedstrijd punten en was hij ook in de trainingen steevast langzamer dan teamgenoot Fernando Alonso.

Op 3 augustus 2009 maakte Piquet bekend dat het team geen gebruik meer van zijn diensten wilde maken.

In een open brief beschuldigde hij Renault-teambaas en manager Flavio Briatore ervan hem nooit een eerlijke kans te hebben gegeven. Zo zou Alonso over beter materiaal hebben beschikt en mocht de Spanjaard meer testen dan de Nederlandse Braziliaan.

Daarna kwam Nelson Piquet jr. met de onthulling dat hij tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 met opzet tegen een muur reed om een safety car-fase uit te lokken, wat zijn teamgenoot Alonso in staat zou stellen de race te winnen.

Maar nu is Nelson Ângelo Tamsma Piquet Souto Maior wereldkampioen…net als zijn vader in de Formule 1.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!