Maar liefst 30.628 bezoekers kwamen vandaag naar Italia a Zandvoort ‘driven by Max Verstappen’. Het was niet moeilijk om te zien waarvoor de meeste bezoekers kwamen, aan de shirtjes en petjes waren de meeste fans te herkennen als Max Verstappen-fan. Verstappen wordt in Nederland steeds populairder. Het is ook niet velen gegeven om één jaar na de Masters winst in Zandvoort als volwaardig Formule 1-coureur een demonstratie te geven.

De demonstratie was voor Max extra speciaal omdat vader Jos in zijn Minardi uit 2003 ook op het circuit te vinden was. Samen vermaakten de Verstappens het publiek en kwamen ze zij aan zij het rechte stuk op rijden. Tussen de demonstraties door waren er zeer druk bezochte handtekeningensessies met Max en Jos Verstappen.

Arie Luyendijk en Jan Lammers reden met een Formule 1-auto van het voormalige team Scuderia Coloni. Voor de gelegenheid had Jumbo-topman Frits van Eerd een Ferrari F93A van stal had gehaald, waardoor naast de klanken van V8- en V10-motoren ook het karakteristieke geluid van een V12-krachtbron in de duinen te horen was.

Ik vond het geweldig om te doen. Dit was een unieke kans om samen met mijn vader op het circuit te kunnen rijden. Ik moest mijn best doen om hem voor te blijven, want zijn auto ging op het rechte stuk harder. Heel speciaal dat er zoveel mensen getuige van zijn geweest, aldus Max Verstappen.

Naast de Formule 1 demonstraties waren er ook veel Alfa Romeo’s, Ferrari’s, FIAT’s, Lamborghini’s, Lancia’s, en Maserati’s op het circuit te vinden. Ook was er aandacht voor ‘rustigere’ Italiaanse specialiteiten. Op een Italiaans plein konden bezoekers zich laten verwennen door de mediterrane keuken, wijnen en delicatessen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter