N�lson Piquet Junior komt steeds meer en meer in het autosportnieuws. Begin deze week werd bekendgemaakt dat de familie Piquet een eigen GP2-team gaan oprichten, in samenwerking met Hitech Sports. Volgende week kruipt de 19-jarige Braziliaan achter het stuur van een BAR-Honda, tijdens de testsessies in Jerez de la Frontreira. De winnaar van het Engelse Formule 3-kampioenschap krijgt bij die test het gezelschap van drie andere jonge coureurs, zijnde Adam Carroll, James Rossiter en Alan van der Merwe.

Het Brits-Amerikaans-Japans team heeft deze herfst een Young Driver Programme opgericht, dat een aantal beloftevolle coureurs de kans geeft om hun huidige fysiek, mentaliteit en talent wat op te drijven, met het oog op een eventuele toekomst in de Formule 1.

Een nieuwe beroemde naam dus opnieuw gelinkt met een beroemd motormerk, want vader N�lson Piquet won zijn derde Formule 1-titel in 1987 met een Honda-motor achter zijn rug, toen nog wel in een Williams-chassis. Nelsinho testte eerder in 2003 al eens een Williams-BMW, en werd half november tiende in de meest prestigieuze Formule 3-race, die van Macao na een schitterende inhaalrace vanop de 27ste plaats.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter