Volgens de Britse Daily Mail komt Lewis Hamilton dichter en dichter bij een deal met het Mercedes AMG F1 Team.

Volgens de krant is de kans dat de Brit zijn huidige werkgever McLaren trouw blijft nog maar 50%, nadat de onderhandelingen in de voorbije weken moeizaam zijn verlopen.

Mercedes heeft Hamilton daarentegen een aanbieding gedaan om hem de onbetwiste nummer 1 binnen het team te maken en men durft zelfs te stellen dat nog voor de GP van Singapore Lewis Hamilton zijn handtekening zal zetten onder een contract van 60 miljoen pond [ruim 75 miljoen euro] voor een driejarige deal.

De Brit zou zeer verbolgen zijn over het feit dat het team niet bereid is zijn huidige salaris vast te houden, terwijl hij bovendien afstand moet doen van zijn ‘image rights‘, die dan volledig in handen komen van het team en de sponsors. Daardoor zou Lewis financieel weinig terug zien van zijn beeltenis op allerlei producten en/of publicaties.

Tevens ligt het erg gevoelig dat Button dan meer zou verdienen dan Hamilton, terwijl de wereldkampioen van 2008 zich niet altijd gesteund voelt door de top van McLaren.

Spa Francorchamps zou de druppel zijn geweest, omdat McLaren alleen maar sprak over de overwinning van Button, terwijl Lewis Hamilton buiten zijn schuld betrokken raakte bij de startcrash.

Hamilton heeft ook een andere voorname reden om de overstap naar Brackley te maken: Ross Brawn. Lewis zou enorm graag willen samenwerken met de man die Michael Schumacher en Jenson Button tot wereldkampioenen maakte. Hamilton heeft alles over voor zijn ene grote doel: drie wereldtitels halen, net zoals zijn grote held Ayrton Senna.

Ook Ross Brawn ziet in de wereldkampioen van 2008, het laatste stukje van zijn puzzel om een succesvol team te maken van Mercedes AMG. Daarbij speelt het nieuwe V6-reglement ook mee, in die zin dat McLaren weliswaar hetzelfde materiaal als de fabrikant uit Stuttgart zal krijgen, maar Hamilton ziet het belang van nauwe betrokkenheid bij het ontwikkelingsproces.

We zullen het nieuws tussen Hamilton, McLaren en Mercedes AMG dan ook zeer nauwlettend in de gaten houden!