Oksana Kossatschenko, de manager van Caterham-coureur Vitaly Petrov, heeft aangegeven dat ze de onderhandelingen voor 2013 staakt vwegens gebrek aan sponsormogelijkheden voor 2013.

Petrovs zaakwaarnemer verkondigde recentelijk al dat de toekomst van haar pupil in gevaar is gebracht door het wegvallen van staatssteun van de Russische overheid en het uitblijven van een alternatief in de vorm van sponsorgeld vanuit de publieke sector.

Ik wil eerst al onze financiële mogelijkheden op een rijtje zetten, zodat ik kan zien of het wel zin heeft om nog verder te onderhandelen. Want als er geen geld is, dan kan Vitaly ook niet rijden., aldus de zakenvrouw.

Vorig jaar leek het er ook al op dat Petrov afscheid moest nemen van de Formule 1, maar toen wist hij op het laatste moment alsnog een plekje bij Caterham te verkrijgen, ten koste van Jarno Trulli. Een herhaling van die gang van zaken ziet Kossatschenko dit keer echter niet als een mogelijkheid en bovendien ook niet zitten: Ik zie er weinig heil in om nu weer de hele winter lang gesprekken te voeren.

Insiders vermoeden niet dat Caterham lang hoeft te zoeken naar een vervanger voor de Rus. Volgens onze recente berichten is het team namelijk met genoeg andere gegadigden in gesprek die wel over sponsorgeld beschikken. Naast Giedo van der Garde zijn dat; Charles Pic, Bruno Senna en huidige Pirelli-testrijder Jaime Alguersuari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.