Vitaly Petrov heeft uitgelegd hoe zijn persoonlijke Facebook-pagina werd vervuild met boze berichten van de fans van Ferrari en Fernando Alonso! Diezelfde fans willen blijkbaar niet zien, dat het Ferrari was die een tactische blunder maakten door Webber te volgen i.p.v. Vettel.

Door die blunder strandde Alonso achter Petrov die al een pitstop had gemaakt en ook nog eens veel sneller was op het rechte stuk. Petrov bezwoer dat hij geen opdracht heeft gekregen om Alonso op te houden, zodat Vettel het WK kon binnenslepen:

Ik had een voordeel van vier kilometer per uur op de Ferrari. Ik heb Alonso op een faire wijze 39 ronden achter mij kunnen houden. Bovendien moest Alonso ook nog voorbij aan Rosberg, dus het is niet aan mij geweest dat hij de titel misliep. Ik reed mijn eigen race!!!, zo vertelde Petrov aan “Bild”.

De Rus zei pas na het vallen van de finishvlag, hij de impact van de strijd tussen hem en Alonso overzag. Daarbij was Petrov niet te spreken over het gedrag van de boze Spanjaard;

De reactie [middelvinger tonen en zwaaien met de vuist] van Alonso naar mij toe, vond ik een kwestie van slechte opvoeding. Ik was gewoon sneller op de rechte stukken dan hem. Op mijn Facebook-pagina staan vele boze berichten, dat ik Alonso zou hebben geblokkeerd. Maar dat is onzin. Ze moeten bij Ferrari zijn!