Heikki Kovalainen kan zich opmaken voor nog een jaartje Lotus. Ondanks dat het team, dat volgend jaar wellicht geen Lotus meer mag heten, nog niet bekend heeft gemaakt wie er volgend jaar voor hen zal gaan rijden is de verwachting dat Kovalainen samen met zijn teammaatje Jarno Trulli nog een jaartje mag blijven. Zowel het team als de rijder zijn erg tevreden over elkaar.

De voormalig McLaren-coureur heeft hoge verwachtingen van zijn team voor 2011: Dat is ook waarom ik voor dit team heb gekozen, aldus Kovalainen in het Finse Turun Sanomat. Het is altijd een risico om voor een geheel nieuw team te kiezen maar ik ben tevreden over hoe wij ons dit seizoen hebben ontwikkeld. Voor 2011 mogen we meer verwachten. Het zou me teleurstellen als we geen grote stap vooruit maken.

De technische baas van het team, Mike Gascoyne, geeft aan erg tevreden te zijn over Kovalainen. We hebben vanaf het begin veel vertrouwen in hem gehad en hij heeft aan onze verwachtingen voldaan, aldus Gascoyne. Heikki heeft gewoon goede prestaties laten zien en hij is ook nog eens een erg aardige jongen met wie het prettig werken is.