Sergio Perez heeft met verbazing kennis genomen van de ‘karrevracht‘ aan kritieken op zijn optredens voor McLaren. In Shanghai had de Mexicaan veel moeite om de snelheid uit de MP4/28 te persen, terwijl hij daarnaast ook betrokken was bij drie afzonderlijke incidenten. Het dieptepunt was zijn ‘Hamiltonnetje‘ na de VT2 op vrijdag.

Toen schoof ‘Checo‘ kansloos rechtdoor de grindbak in, nadat hij met een te hoge snelheid de ingang van de pitsstraat naderde.

Nadat Martin Whitmarsh te kennen gaf niet tevreden te zijn met de prestatie’s van zijn nieuwste coureur, is de druk voor Perez flink gegroeid. In Bahrein zal de Mexicaan met een antwoord moeten komen op alle kritiek.

Checo‘ zelf wuift de suggestie weg, dat hij onder groeiende druk is komen te staan. De jongeling meent dat men in de eerste twee races nog positief was over zijn optreden. Bij McLaren wordt alles wat je doet onder een vergrootglas gelegd. Maar ik ben verrast dat ik na twee goede races, nu zo zwaar word beoordeeld na een slechte race!

Tja, in de Formule 1 ben je net zo goed als je laatste race, maar Sergio Perez laat zich niet van de wijs brengen en rekent erop dat hij McLaren betere resultaten zal bezorgen. Iets waar collega Jenson Button ook een boekje over opendeed.

Over de kritiek van Whitmarsh, dat Perez wat harder moet zijn op de baan, zei Sergio: Ik begrijp wat Martin [Whitmarsh, FR] bedoelt. Maar aan de andere kant is het niet makkelijk op je positie te verdedigen tegenover iemand die op een heel andere strategie zit.

Als je je banden moet sparen, kun je niet vechten tegen iemand die op een ander tactiek zit en daardoor twee tot drie seconden sneller is. Je rijdt tegen mensen die op dezelfde strategie zitten, dus laat je die ene rijder gaan. Zo voorkom je dan dat je je eigen strategie [dus de banden] aan gort rijdt., aldus het -toch wel logische repliek- van de 23-jarige McLaren-coureur.