McLaren legde Sergio Perez vast als nieuwe teamgenoot voor Jenson Button, maar de Mexicaan heeft oud-coureur John Watson nog niet kunnen overtuigen. Voor de jongeren onder ons: John Marshall Watson [Belfast, 4 mei 1946] was actief als coureur van 1973 tot en met 1985, eerst in de Formule 1, later in de sportwagenklasse. In de 152 Grands Prix waarin hij startte eindigde hij 20 keer op het podium, waarvan 5 keer op P1.

Het beste resultaat bereikte hij in het seizoen 1982, toen hij in een McLaren een tweede plaats behaalde. Na 1985 werd hij televisiecommentator [onder andere van 1991 tot 1996 voor Eurosport], en bezat hij een coureursschool op Silverstone.

De Brit tegenover BBC Sport: Red Bull Racing heeft twee coureurs van hoog niveau en met ervaring, Ferrari ook en hetzelfde geldt voor Mercedes. McLaren lijkt met anderhalve rijder op te moeten boksen tegen de rest. Perez als opvolger voor Hamilton deed wel wat wenkbrauwen fronzen in de paddock. Hij is snel over één rondje, maar zijn race-capaciteiten staan nog niet buiten discussie.

Vorig jaar schitterde hij een paar keer in wedstrijden, maar het is mij nog niet duidelijk of hij waardevolle informatie levert aan het team. Geef Perez een goede auto en hij valt op, maar voor mij is een ultieme coureur iemand die bovenmaats presteert met een ondermaats pakket..

Of hij dat in zich heeft, valt nog te bezien. De overige topteams profiteren van twee rijders met ervaring en overwinningen achter hun naam. McLaren is in elk geval op de korte termijn in het nadeel., aldus John Watson.