We hadden Luca di Montezemolo er vaker over gehoord. De Formule 1 moest vaker testen. Nu spreekt ook zijn teambaas zijn verlangen erover uit.

Ferrari-teambaas Stefano Domencali in F1 Racing. De huidige testsituatie is belachelijk. Het is ridicuul dat we bijvoorbeeld ons eigen testcircuit in Fiorano niet kunnen gebruiken. Voetballers bereiden zich toch ook niet op wedstrijden voor door alleen maar voetbalsimulatiegames te spelen, om maar een voorbeeld van mijn voorzitter Luca di Montezemolo te lenen. In de Formule 1 waren te ver doorgeslagen met de hoeveelheid testsessies, maar dit is weer het andere uiterste. Dus proberen we de overige teams te overtuigen een andere balans te vinden.

En het overtuigen van de overige teams schijnt steeds succesvoller te zijn. Volgens de laatste berichten lobbyen de teams al een tijdje voor een extra test vanwege de introductie van de nieuwe V6-turbomotoren. Hoewel er niet veel ruimte is om te schuiven met de datums ligt er nu toch een voorstel voor een vierde testsessie op tafel.

Rob White van Renault Sport F1 aan Autosport. Er is een volwassen plan opgesteld voor een extra test in de voorbereiding op 2014 en daar zijn wij absoluut voorstander van. Ik weet niet wat het format wordt of waar de sessie plaats zal vinden, maar wij leven in de veronderstelling dat het voor alle teams is.

De vierde test is nodig, omdat de motoren dit jaar niet kunnen worden getest. Als men bijvoorbeeld in oktober wil testen met de V6, dan moeten de motoren al in september klaar zijn.

Rob White zegt daar het volgende over: Het probleem is dat je drie maanden van tevoren al moet bepalen welke onderdelen de krachtbronnen zullen bevatten. Dus dan zit je al in mei. Het liefst voelen we die onderdelen op de testbank aan de tand, wat betekent dat we er nu reeds mee bezig zouden moeten zijn. We bevinden ons voor sommige onderdelen nog in de ontwerpfase. Met deze timing is het onmogelijk om in oktober al klaar te zijn.