Nee hij gaat niet naar Ferrari. Sergio Perez is de opvolger van Lewis Hamilton bij McLaren.

Perez leek bij Ferrari de opvolger van Massa te worden. De jonge Mexicaan die deel uitmaakt van de Ferrari Drivers Academy werd door Luca di Montezemolo echter te licht bevonden. Bij McLaren denkt men daar heel anders over. Perez is de opvolger van Hamilton die naar Mercedes GP vertrekt.

Perez tekent bij McLaren een meerjarig contract dat in 2013 ingaat. Het was een combinatie van goede prestaties, drie podiumplaatsen en een briljante fastest lap in Monaco die ons deden inzien dat Sergio een geschikte opvolger is voor Lewis, verklaart Martin Whitmarsh van McLaren.

We hebben de ontwikkeling van Sergio nauwlettend in de gaten gehouden. Nu hij deel gaat uitmaken van het Vodafone McLaren Mercedes team is het onze taak om zijn talent zo goed mogelijk tot recht te laten komen. Sergio is absoluut een potentiële wereldkampioen, klinkt het uit de mond van een tevreden Martin Whitmarsh.

Sergio Perez is erg blij met zijn benoeming bij het team uit Woking. McLaren is een van de grootste namen in de Formule 1. Al meer dan veertig jaar maakt het team deel uit van de Formule 1. Ik ben opgegroeid met de wereldkampioenschappen van Ayrton Senna die hij behaalde in een McLaren. Ik voel me echt vereerd dat ze mij hebben gekozen om in 2013 naast Jenson Button te rijden, vertelt een zeer blije Sergio Perez.