Paydrivers zijn zo oud als Bernie Ecclestone zelf. Doorgaans houden die gefortuneerde jongens zich op in de achterste regionen van het startveld en zien ze vaker blauwe vlaggen dan finish vlaggen. Volgens Paul di Resta is de move van Sergio Perez naar het topteam van McLaren echter ook ingegeven door geld. Veel geld.

Ik ga er niet teveel over zeggen maar ook ik heb inderdaad met het team gesproken, claimt de 26-jarige Schot in The Daily Mail. In deze sport spelen soms ook andere dingen mee. Er zit een commerciele kant aan het verhaal en geld is momenteel krap. Perez brengt een hoop steun met zich mee.

Di Resta wijst zonder het uit te spreken ongetwijfeld naar het Mexicaanse Telmex, dat in handen is van ‘s werelds rijkste man Carlos Slim. De Mexicaanse multimultimultimiljardair blijft voorlopig echter zijn geld in Sauber pompen, al wordt er gefluisterd dat hij in de toekomst wel eens kan gaan samenwerken met McLaren.

Ondertussen zal Di Resta het mede door deze kwestie voor het derde jaar op rij moeten doen met een stoeltje bij Force India. Maar boos op McLaren is hij niet. Ik heb een prima relatie met McLaren, aldus Di Resta. Martin Whitmarsh heeft me destijds zelfs aangedragen bij Force India en ik heb een lange geschiedenis met Mercedes-Benz.

Overigens komt Di Resta’s opmerking niet zomaar uit de kille Britse lucht kleunen. Kort na de aanstelling van Perez liet teambaas Whitmarsh al eens weten dat commerciele redenen soms meewegen. Zo meende hij dat na Lewis Hamilton opnieuw een Britse rijder aantrekken (zoals Di Resta) commercieel gezien niet zo handig is omdat het Britse kampioensduo Hamilton/Button de sponsormarkt in dat land de laatste jaren compleet heeft uitgemolken.