Het team van Segio Pérez was zondag na de race niet te spreken over de snelheid van de Mexicaan, dit zorgt ervoor dat er enkele grote heren binnen het team er niet meer van overtuigd zijn dat de jongeman het niveau haalt dat een McLaren coureur hoort te halen.

BBC Sport berekende het volgende, Button moest na de eerste ronde onmiddellijk een pitstop maken omdat hij schade had opgelopen aan de voorvleugel. Toen hij terug op de baan kwam zat hij 35,5 seconden achter Pérez, toen Button over de streep kwam aan het einde van de race was dit gat nog maar slechts 12,6 seconden. Button werd na het incident op een een-stopper gezet terwijl Pérez verder ging op zijn geplande twee-stopper. In Abu Dhabi is een een-stopper 10 a 20 seconden langzamer. Wat dus wil zeggen dat de Engelsman op zijn minst 33 seconden(!) heeft goedgemaakt tegenover zijn teamgenoot.

Het mangagement van McLaren zit daarom met de handen in het haar, enkele van de grote heren zien weinig lange termijn perspectief met Pérez waarbij men rekening houdt dat Honda een strek duo wil in 2015. Daarom overweegt men nu een ‘cold turkey’ te doen en de Mexicaan na maar slechts één seizoen te dumpen.

De voornaamste kandidaat om zijn plaats in te nemen is de beloftevolle Kevin Magnussen uit Denemarken. Magnussen werd dit jaar WSR 3.5 Kampioen. Mclaren heeft ook nog de Belg Stoffel Vandoorne ter beschikking maar die lijkt onderweg naar een seizoen GP2 na vicekampioen te zijn geworden naast Magnussen.

Button mag dan wel de voorkeur genieten van Honda maar McLaren wil zien of beide heren zich ontwikkelen tot een sterke line up, terwijl men zal blijven proberen om de Fernando Alonso weg te lokken bij Ferrari. Wie van de twee het beste uit de bus komt mag dan teamgenoot worden van de gerenommeerde Spanjaard. Toch mag men zich vragen stellen bij deze intentie, Ferando Alonso heeft weinig zin om zich terug te begeven naar Woking en heeft al meerdere malen verklaard zijn carrière te willen afsluiten bij Ferrari, desalniettemin is het maar de vraag of Alonso de het blijft pikken dat zijn Ferrari een ‘net nietje’ is.

McLaren laat lang op zich wachten wat doet vermoeden dat er wel degelijk iets roert in Woking, Whitmarsh hoopt snel een aankondiging te doen. Wanneer dat zover is zul je er alles over lezen hier bij de pits! Discussier mee op het leukste forum van de lage landen over de toestand bij McLaren.