Volgens Mercedes-teambaas Ross Brawn zal het team komende seizoen succesvoller zijn, sinds de terugkeer van het Duitse team in 2010. De reorganisatie begint immers haar vruchten af te werpen.

Men vertrouwt daarvoor op de nieuwe Mercedes W04. De auto is volgens Brawn duidelijk beter dan zijn voorganger, de W03. Deze won weliswaar de Chinese Grand Prix, maar bleek gedurende de rest van het seizoen niet snel genoeg.

De reorganisatie van de afgelopen achttien maanden begint haar vruchten af te werpen. Dat is ook terug te zien in de W04. De nieuwe auto is een grote stap voorwaarts als het gaat om het ontwerp. Hij is geavanceerder en met een scherper oog voor details ontwikkeld., aldus Brawn.

Er is door onze technische afdelingen in Brackley en Brixworth duizenden uren aan werk gestoken in de nieuwe auto, om er zeker van te zijn dat de W04 daadwerkelijk beter is dan de wagen van vorig jaar. Daarnaast zijn we ook zeer trots dat Lewis Hamilton ons team komt versterken.

Ik denk echt dat we met Lewis Hamilton en Nico Rosberg over het sterkste rijdersduo beschikken. De rivaliteit die daar logischerwijs uit voortvloeit zal ons alleen nog maar verder naar voren helpen., zo sloot Brawn zijn peptalk af.