Wie zal zondag de gelukkigste man zijn van het Formule 1 circus?

Lang hoeven we hier niet over na te denken want dat zal ongetwijfeld Bernie Ecclestone zijn.
Al 25 jaar heeft de Brit de touwtjes (strak) in de handen en zondag zal hij de grootste slag uit zijn carri�re slaan.

Bernie Ecclestone:

“Er zijn ongeveer 1.3 miljard inwoners in China en momenteel hebben we in Sjanghai en Beijing alleen al een kijkdichtheid die groter is dan deze van heel Europa.

Ik heb 10 jaar achter de sc�nes gewerkt om de juiste plaats te krijgen en Shanghai is zeker de juiste plaats naar mijn mening. Het is geen geval van het land dat meekomt en zeggend ’ Bernie, kunnen wij een Grand Prix hebben?’ Het is gewoon een geval van mij om met de juiste mensen te gaan spreken. Zoals toen wij Formule 1 voor het eerst achter het Ijzeren Gordijn naar Hongarije brachten.”

Als men Ecclestone aanspreekt over de mensenrechtenzaken in China maakt de rijke Brit er zich wat simplistisch van af met de volgende commentaar:

“We hebben ons nooit ingelaten met politiek en dat soort zaken. Het is niet aan ons om een land te leiden.

Ik zeg tegen mensen dat als ze naar een ander land gaan ze zich moeten houden aan de wetten van dat land, als ze dat niet kunnen moet je ook niet naar dat land gaan.”

Dit weekend zullen de Formule 1 teams niet al te gelukkig zijn want van al het geld dat Bernie opstrijkt in Shanghai zal er niets naar hen gaan, het enige dat ze zullen zien zijn de inkomsten van de TV.

Slechts 47% zal verdeeld worden onder de 10 teams.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter