De Fransman Olivier Panis en de Braziliaan Cristiano Da Matta rijden ook volgend seizoen voor Toyota in het F1 team. Teambaas Ove Andersson maakte dinsdag bekend dat zijn renstal de doorlopende contracten van het duo zal respecteren.

Beide coureurs hebben een verbintenis tot en met 2004 bij Toyota. Er waren sterke geruchten dat Andersson opnieuw zijn piloten zou willen vervangen. Na het debuutjaar van Toyota in 2002 in de Formule 1 moesten de Fin Salo en de Brit McNish meteen al plaatsmaken wegens teleurstellende resultaten.

Afgelopen zondag bereikte de renstal van Andersson tijdens de Grote Prijs van Duitsland een voorlopig hoogtepunt in de nog jonge Formule 1 historie. Panis, met 36 jaar de oudste coureur in de Formule 1, eindigde op Hockenheim als vijfde en Da Matta, in zijn debuutseizoen, kwam als zesde over de streep. Het was de eerste keer dat beide bolides van Toyota WK-punten behaalden in dezelfde race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter