Dit weekend wordt wellicht een van de saaiste races van het seizoen gereden. De Hungaroring is stoffig, bestaat uit 15 bochten met een totale lengte van 4,384 km. Ondanks de vernieuwingen die aan het circuit zijn doorgevoerd het afgelopen jaar lijkt het er niet spannender op te worden. Hoewel, voor het wereldkampioenschap kan dit een belangrijke race worden. Een van de titelkandidaten, de jonge Finse McLaren-coureur Kimi Raikk�nen, nam ons mee op een ronde van de vernieuwde Hungaroring.

“Als je op het einde van het verlengde rechte stuk van startfinish komt heb je een snelheid van ongeveer 290km/uur. Dan volgt een krappe haarspeldbocht die te met veel onderstuur rond de 120km/uur neemt. Na een korte tijd volgas en een snelheid van ongeveer 225 km/uur, vierde versnelling, kom je bij Bocht 2. Dat is een trage, linkerbocht met een snelheid van om en bij de 80km/uur. Een kleine knik volgt meteen en dan volgt een van de korte, weinige rechte stukken.”

 

“Op het einde van dat rechte stuk ben je in zevende versnelling met een snelheid van 285km/uur. Hard remmen voor de snelle linkerbocht die je in vierde versnelling neemt waar de snelheid tegen de 200km/uur ligt. Dan gaat het lichtjes bergopwaarts. Je blijft in vierde versnelling als je Bocht 5 nadert. Deze hobbelige, lange, trage bocht neem je in derde versnelling met ongeveer 128km/uur.”

 

“Dan komt er weer een kort recht stuk richting de chicane, die je in tweede versnelling neemt met ongeveer 90km/uur. Na de chicane volgt Bocht 8, een korte linkerbocht die je met ongeveer 130km/uur neemt in derde versnelling. Bocht 9 volgt onmiddellijk na Bocht 8 en het is belangrijk om je snelheid te behouden richting Bocht 10, een korte linkerbocht die je in vijfde versnelling neemt met een snelheid van ongeveer 225km/uur.
Dan rem je zachtjes voor Bocht 11, een tamelijk snelle rechterbocht die versmalt terwijl je draait. Je neemt de bocht in derde versnelling en een snelheid van 180km/uur. Dan kan je heel even op je gaspedaal drukken voor het korte rechte stuk dat volgt, richting de vernieuwde Bocht 12. Hard remmen als je van 235km/uur naar minder dan 160km/uur gaat. Dan volgt Bocht 13. Hij is gelijk aan Bocht 2 en je snelheid daalt van 217km/uur in vierde versnelling naar 80km/uur in tweede versnelling. Een heel kort recht stukje volgt dan, met de pitsingang aan je rechterkant. De laatste bocht neem je in derde versnelling met een snelheid rond 136 km/uur en dan kan je weer volop accelereren voor het rechte stuk van start/finish.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter