Jolyon Palmer zal in de Formule 1 aan de start verschijnen met startnummer 30. De in 2016 debuterende Renault coureur maakte dat zelf bekend.

Palmer heeft besloten om vast te houden aan het startnummer 30 waarmee hij in 2015 ook een aantal keer in actie kwam voor Lotus op de vrijdagochtend. De FIA had hem dat nummer toegekend zoals ze bij alle vrijdagrijders een willekeurig startnummer toekennen. Palmer voelt zich zo op zijn gemak met dit startnummer dat hij er ook in 2016 mee in actie zal komen.

Sinds 2014 mogen de coureurs zelf beslissen met welk nummer ze hun gehele Formule 1 carrière aan de start verschijnen. De regerend wereldkampioen heeft recht op het startnummer 1, maar Lewis Hamilton maakt momenteel geen gebruik van deze optie. Het startnummer 17 van Jules Bianchi is buiten gebruik gesteld na zijn overlijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!