De organisatie van de Grand Prix van Europa heeft meer details bekend gemaakt over hoe het stratencircuit in Baku, Azerbeidzjan er uit gaat zien. Wat vooral opvalt is de breedte van het circuit op sommige punten.

Het circuit in Baku zal een écht stratencircuit worden. Anders dan de recente stratencircuits in Singapore en Valencia zal de baan in de hoofdstad van Azerbeidzjan zeer smalle passages bevatten. De baan is op zijn smalste punt namelijk slechts 7,6 meter breed. Dat is slechts vier keer de maximale breedte van een Formule 1 wagen. Het breedste punt van het circuit zal 13 meter zijn.

Verder werd bekend dat het circuit 6,006 kilometer lang zal worden en twintig bochten zal bevatten. Het zal overigens geen trage baan worden want de gemiddelde snelheid over één rondje zal rond de 211 kilometer per uur liggen, en er zal een topsnelheid van 340 kilometer puur uur behaald kunnen worden.

SkySportsF1 pitreporter Ted Kravitz was deze week in Baku om het stratencircuit te bekijken en liet via Twitter zien hoe smal het circuit is ter hoogte van bochten acht, negen en tien.

Mee kletsen over de Grand-Prix van Azerbeidzjan? Doe dit op ons forum!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!