Eerder deze maand kondigde Renault aan dat het doorging met de overname van het Lotus F1 team en volgend jaar met haar eigen renstal zal deelnemen aan het F1-kampioenschap. De grote lijnen van de overname waren reeds duidelijk maar de kleinere details moesten nog ingevuld worden. Vandaag is gebleken dat de overname formeel rond is.

De heer Justice Birss, de advocaat van Renault, bevestigde tegenover de High Court in Londen dat de overname afgelopen vrijdag formeel werd afgerond. Dat de overname formeel afgerond is, is niet alleen belangrijk voor het Lotus F1 team maar ook voor de Britse belastingdienst. Die had immers nog veel geld te goed van het Lotus F1 team.

In een persbericht liet Renault weten dat het tegen februari meer duidelijkheid zal brengen over de concrete invulling van de renstal. Opvallend is dat er met geen woord gerept wordt over het rijdersduo van het team.

Het Lotus F1 team had reeds Pastor Maldonado en Jolyon Palmer bevestigd als rijdersduo voor het seizoen 2016, maar daar bestaat nu plots onduidelijkheid over. Vermoedelijk krijgen we pas kort voor de eerste F1-wintertest, die van start gaat op 22 februari, een definitieve bevestiging van het rijdersduo bij Renault.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!