Het Amerikaanse Liberty Media zou de Formule 1 graag willen kopen. Een deal ter waarde van acht miljard dollar, of 7,1 miljard Euro. Bernie Ecclestone zou aanblijven als CEO, maar lijkt te botsen met Chase Carey.

Nu blijkt dat de FIA oftewel Federation Internationale de l’Automobile voor vertraging te (kunnen) zorgen. Liberty Media nam in eerste instantie 18,75% van de aandelen over van CVC Capital Partners, in een later stadium zou Liberty Media volledig eigenaar worden van de Formule 1.

Chase Carey, de vice-voorzitter van 21st Century Fox, zou dan de nieuwe voorzitter van de Formule 1 worden. Maar er lijken een paar knopen te moeten worden ontrafeld?

Het gaat om het moederbedrijf van de Formule 1, Delta Topco.

De FIA heeft één procent van de aandelen Delta Topco in handen voor een –opvallend– schamel bedrag van 458.197 Amerikaanse dollars in 2013. De volledige overname van het belang in Delta Topco dat in handen is van CVC, kan alleen worden overgenomen door Liberty Media als de FIA akkoord gaat.

Daardoor is het aandelenpakketje van de FIA plotseling 44 miljoen dollar waard. Maar de vraag is hoever de autosportbond gaat om meer geld uit de overname te halen.

De Europese Commissie heeft lucht gekregen van de zaak en mogelijk wordt op Europees niveau een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken rondom de mogelijke overname.

Bron: Forbes


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!